Hereford koeien

 

De Herefords zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond de marktplaats Hereford tegen de Welsh Border ontwikkelde zich hier in de tweede helft van de achttiende eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund, dat dusdanig populair werd, dat het ook nu nog het meest voorkomende vleesveeras ter wereld is.

Er zijn zowel gehoornde als ongehoornde (polled) Herefords. De polled Herefords ontstonden aan het einde van de negentiende eeuw door een spontane mutatie in de Verenigde Staten. Sindsdien is hiermee verder gefokt.

 

De Hereford is een roodwit gekleurd, goed bespierd vleesras met veel diepte en inhoud. Aan een functionele lichaamsbouw worden hoge eisen gesteld. Dit in verband met een vaak extensieve manier van houden. Gemakkelijk afkalven en een goede kwaliteit van benen en klauwen zijn belangrijk. Herefords hebben een rustig, handzaam karakter en onderscheiden zich door goede moedereigenschappen.

 

Een groot voordeel van Hereford koe is dat het ras bijzonder hard en taai is. Het kan winter en zomer probleemloos buiten verblijven. In Canada kalven de Herefords bij meer dan 20 graden onder nul buiten in de sneeuw af, zonder dat dit problemen geeft voor moeder of kind. Men hoeft dus geen dure stalvoorzieningen te hebben om Herefords het jaar door te kunnen houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snel naar

Nieuws

Er zijn op dit moment geen actuele berichten.